Kennismakingsavond  Aqua Body & Mind

 

De beleving van de kracht van water waarbij je kunt proeven van Aqua Body & Mind.

Maak kennis met deze unieke waterbeleving in een watertemperatuur van 31,5 graad.

D.m.v.  momenten van werken en ontspanning ervaar je een wereld van stilte, waar je even ruimte en tijd hebt voor jezelf!

Elke deelnemer die mee doet ontvangt een korte individuele float-sessie.

Na de les wordt kunt u heerlijk genieten van een kop heerlijke warme thee met wat lekkers.

Deze kennismakingsavond is geschikt voor iedereen die dat wenst en die op zoek is naar een moment van rust en ontspanning.

Nieuwe kennismakingsavonden en lessenreeksen starten met regelmaat.

Opgave vooraf, is gezien de afmetingen van dit zwembad, wel noodzakelijk.


AQUA BODY & MIND

Wat is Aqua Body & Mind?

Een les Body & Mind geeft u een moment van rust en ontspanning in de hectiek van alledag. De les is gericht op bewustwording van uw lichaam en daarmee het in rust en op een bewuste manier uitvoeren van de oefeningen.We werken aan diepe ontspanning en in harmonie brengen van lichaam en geest. Het is heerlijk om actief te bewegen, mediteren, ademen, rekken en strekken en floaten. Ook spierversterking komt aan bod, met momenten van dynamische fitness. Daarnaast is ontspanning en rust het grote overkoepelende thema in iedere les. Dit betekent onder andere dat we ons tijdens de les richten op ademhaling en concentratie en dat we iedere les afsluiten met een vorm van meditatie.

Het warme water zorgt voor innerlijke rust en minder stress.

 

Waarom Aqua Body & Mind ?

  • Beheersing van lichaam en de ademhaling staan centraal. Door strekoefeningen en goede ademhalingstechniek vermindert Aqua Body & Mind lichamelijke spanningen en ondersteunt het de opbouw van het immuunsysteem.
  • Vergroot uw flexibiliteit en mobiliteit 
  • Voor mensen met klachten als stress, burn-out, fibromyalgie, reuma, artrose, hoofdpijn en migraine, vermoeidheid en pijn bij chronisch ziek zijn
  • De les is ook geschikt voor mensen met lichamelijke klachten aan bijvoorbeeld rug, nek, schouders, heupen en knieën.
  • Iedere week variatie door andere oefeningen, waardoor u telkens nieuwe aspecten en mogelijkheden ontdekt
  • Een ervaren docent die u gericht ondersteunt en begeleidt in de oefeningen
  • Ontspanningsmuziek die nog beter helpt uw moment van rust te vinden

Voor wie is Body & Mind?

Body & Mind is voor iedereen die dat wenst en die op zoek is naar een moment van rust en ontspanning. Of u nu wel of geen lichamelijke klachten heeft. De les helpt u de flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit in uw lichaam te vergroten.  De les zal u een gevoel van ontspanning én fitheid geven. Omdat we in rust werken aan het flexibeler maken van het lichaam, voelen veel mensen zich na deze les fris, ontspannen en “herboren”.

Fysieke inspanning en ontspanning maken dit programma zonder meer tot een aanrader.

Aqua Body & Mind is iedere woensdag van 9.30 - 10.30 uur.

Volg een gratis proefles en ervaar hoe leuk Aqua Body & Mind is.

 

 

 

Power Fitness

 

 

 

Wat is Power Fitness?

 

Power Fitness is een pittige workout, in borstdiep water,  met opzwepende muziek waarmee alle grote spiergroepen intensief worden getraind! Onder begeleiding van een deskundige instructeur werken aan het verbeteren van je conditie en spierkracht d.m.v. explosieve kracht- en intervaltrainingen. Ook werken we vaak met tempowisselingen in de muziek en met verschillende materialen, om de oefeningen zwaarder te maken.

 

 

 

Tijdens deze les wordt er veel aandacht besteed aan het uithoudingsvermogen, de spierkracht, de coördinatie, de lenigheid en de vetverbranding. Door de constante weerstand van het water, worden er gemiddeld 30 – 40% meer calorieën verbruikt dan wanneer u dezelfde training op het land zou volgen.

 

Nog een voordeel van sporten in het water, is dat er door de opwaartse druk van het water minder belasting is op knie en enkel gewrichten.

 

Bovendien herstelt het lichaam sneller na een training door de werking van het water.

 

De heilzame werking van het water is een weldaad voor spieren, pezen en gewrichten.

 

 

 

De groepslessen zijn leuk en uitdagend en duren 45 minuten.

 

 

 

Wat kan ik verwachten?

 

De Power Fitness lessen hebben een hoge intensiteit, opzwepende muziek en de vaak leuke choreografie bepalen het tempo van de verschillende oefeningen. Omdat u zelf de intensiteit kunt sturen, zijn de Power Fitness lessen geschikt voor jong en oud.

 

 

 

Wanneer zijn de lessen?

 

Elke woensdag van 19:00 tot 19:45 / 20.00 – 20.45. Wij verzoeken u 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn in de zwemzaal. De lessen vinden geen doorgang op officiële feestdagen en in de kerst- en zomervakantie .